Sidor

2011-01-18

Lchf min livsstil just nu

Jag har nu följt denna för mig annorlunda livstil, som många vill kalla det, ett par veckor nu. Jag och min kära äter allt möjligt gott, bara det är en riktig fettkälla med på tallriken. Riktig mat och många ägg har det gått åt under dessa dryga två veckor. Ost är också något som vi gärna äter, och numer är det de feta ostarna vi väljer i stället för de plastsmakande 10-17% fettiga som vi valt under en lång tid innan. Maken är också glad som katten för att man inte tvingas äta så mycket grönsaker. Han gillar ju inte det så värst och kan då i den här menybilden spara lite på det.

Om du som läser här och blir nyfiken och vill veta mer kan jag rekommendera att kika in på www.kostdoktorn.se som jag gjorde. Där fann jag dokumentation som gjorde mig nyfiken som ledde till att jag läste vidare och verkligen ville testa detta fullt ut.
Andreas Eenfeldt är läkare och driver kostdoktorn.se. Han har också skrivit en bok som jag inte har läst, men väl laddat ner första kapitlet av från hans hemsida.
Boken

Som syns i mitt förra inlägg så har vi också provat att baka lite olika typer av bröd. Egentligen är det kanske fel att kalla det för bröd, eller varför inte, vem bestämmer vad ordet bröd ska innehålla för ingredienser? Dessa bröd är olika röror som främst är baserade på ost i olika form och ägg, bakpulver är en vanlig ingrediens tillsammans med Fiberhusk och olika typer av fröer. Det blir hur gott som helst och är nästan ett bättre alternativ än vanligt bröd att lägga sitt pålägg på.

Än så länge kan jag inte presentera en massa stora hälsovinster på den här kosten, men ett är säkert, jag har minskat i kroppsvolym och gått ner i vikt. Det ska bli spännande att se vad som händer på sikt. Snart ska jag på hälsokoll, då får vi se vad värdena säger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar