Sidor

2011-02-13

Magmat var tredje timme

Ett litet bakslag i styvsonens tillfrisknande blev det trots allt. I går kväll lagade jag till en helt underbart god pudding eller vad vi nu ska kalla den. Köttfärs var basen. Fräste den med lök, vitlök, chilisås och tomatpuré och lite kryddor förstås. Sedan varvade jag den med aubergine, smörstekta champinjoner, grädd/creme fraichesås med fetaost samt riven ost.

Alla åt vi med god aptit, för det var väldigt gott. Plötsligt blev den ofriska magen proppmätt och mådde sedan lite pyton igen. Tack och lov berodde det inte på den maten, utan förmodligen på den enorma portionen (okontrollerad av oss vuxna) som den unga mannen satte i sig till mellis som bestod av yoghurt utblandad med lite blåbärssoppa i kombination med middagen. Helt enkelt ett för stort intag utan utsläpp iden i övrigt ganska tomma magen.

Nu har vi börjat om lite igen med en lite försiktigare fortsättning. Serverade just lite kokta köttbullar, potatis och morötter i en god sås. Vi satsar på mat var tredje timme i mindre mängder ett par dagar framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar