Sidor

2012-11-22

Surdeg - en start i alla fall

Jag har börjat experimentera med surdeg. Om man äter kost med låg eller mycket låg mängd kolhydrater har jag förstått att det finns de som väljer att äta bröd bakat på surdeg och då främst råg. Om det är något som jag saknar så är det brödet i kosten.
Det behöver inte bli ett frossande i bröd. Men att få äta en god skiva bröd med känt innehåll ibland, det är kärlek!

Sagt och gjort - nu puttrar min första surdeg i en burk på bänken. Nu ska den vila till i morgon utan att matas mer. I går matade jag den med mjöl och vatten och i dag har den fått skakas om lite bara.


I morgon blir det till att sätta fördeg för att sedan baka ut på lördag. Återkommer med mer info när jag vet hur det blev.

Har varit till Saltå kvarn och köpt mjöl så att jag vet att det blir på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar