På väg att bli köttfärssås |
Vitkål och zuccini grovskuret, sänks ner kort i kokande vatten |
Färdigt! |
Ingredienser:
En bit zuccinin (storlek efter behag och antal personer som ska äta)
En bit vitkål likt ovan
Salt
Skär grovt i strimlor, inte för tunt. Sänk ner i lättsaltat kokande vatten och låt koka i ca 2-3 minuter.
Ingredienser:
Smör (till stekning)
500 g Köttfärs (jag väljer från gräsbetande djur 15%)
1 lök, gul eller röd beroende på smak
2 st klyftor vitlök minst
1 brk hackade tomater (av god kvalitet)
2 msk tomatpuré utan socker
1 liten brk majs
Kryddor och salt
Fräs
lök i en ordentlig klick smör. Lägg i köttfärsen och fräs även den.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt puttra ihop. Krydda med dina
favoritkryddor. Gärna färska örter!
Servera tillsammans med en rejäl klick Creme Fraiche och din favorit-tapenade.
Receptet räcker till 4 portioner.
Såg ju rätt så gott ut!
SvaraRaderahttp://snabbisen.blogspot.com