Sidor

2011-07-15

Fredagsrecept

Receptdags igen! Vilket känns angeläget med tanke på att det här har blivit en favoriträtt vid sidan av pasta med köttfärssås. I dag gjorde jag en variant med extra tillbehör i form av färdigköpt tapenade med kapris i, Zeta är märket. Creme fraiche var också, och är, ett favorit-tillbehör.

På väg att bli köttfärssås
 Jo, jag vet... majs är inte det bästa för oss som äter lchf, men ändå gott nog.

Vitkål och zuccini grovskuret, sänks ner kort i kokande vatten
 I stället för pasta, vilket är betydligt godare än pasta dessutom, när man vant sig, kan tilläggas.

Färdigt!
Lättkokta gröna saker med köttfärssås från gräsbetande djur med Creme fraiche och tapenade.


Ingredienser:
En bit zuccinin (storlek efter behag och antal personer som ska äta)
En bit vitkål likt ovan
Salt

Skär grovt i strimlor, inte för tunt. Sänk ner i lättsaltat kokande vatten och låt koka i ca 2-3 minuter. 

Ingredienser:
Smör (till stekning)
500 g Köttfärs (jag väljer från gräsbetande djur 15%)
1 lök, gul eller röd beroende på smak
2 st klyftor vitlök minst
1 brk hackade tomater (av god kvalitet)
2 msk tomatpuré utan socker
1 liten brk majs
Kryddor och salt

Fräs lök i en ordentlig klick smör. Lägg i köttfärsen och fräs även den. Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt puttra ihop. Krydda med dina favoritkryddor. Gärna färska örter!

Servera tillsammans med en rejäl klick Creme Fraiche och din favorit-tapenade. 

Receptet räcker till 4 portioner.


1 kommentar: