I dag gick jag till
Carlssons kött & chark för att köpa lite fräscha ingredienser till veckans matlagning. Jag har inte, men ska framöver, bli duktigare på att planera våra matveckor. Då kan jag också passa på att planera in dagar då jag hinner gå till Carlssons och handla av deras förträffliga kött. Av någon anledning känns det bra mycket godare att äta kött som man vet är när producerat och att djuren mår bra när de fortfarande är i livet.
I dag köpte jag lamm. Två stora bitar av låret. Jag som inte brukar gilla lamm (!?) men gör allt jag kan för att gilla för det är så många som påstår att det är så gott.
Dagens rätt - Ottomansk gryta från Turkiet - som jag hittade på
Birgitta Höglunds matblogg, gjorde att jag för första gången i mitt liv verkligen uppskattade lammkött. Nu förstår jag verkligen vad hon i charken menade med att det finns olika kvalitet på kött!
|
Kött helt enkelt, och en vitlök, ett måste till lamm |
|
Lammet puttrar i fint sällskap här. Benbitarna fick vara med för smakens skull |
|
Maträtten färdig, en stor klick creme fraiche och färsk timjan. Kanon! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar