I dag var jag på möte med några av våra danska kollegor. Är danska ett språk? Man hade lovat mig att deras tal skulle vara lätt för oss att förstå. Jodå, den kvinnliga personen, men inte den manliga. Den svenska målaren som satt med i min samtalsgrupp fick fråga om flera gånger för att han inte förstod. I övrigt tror jag att det är ett bra initiativ från företaget och att det förhoppningsvis kan leda till snabbare beslutsvägar och mer pang för pengarna. Den som lever får se!
Funderar över om min trötthet beror på den förbaskade fästingens framfart tidigare i sommar, eller om det kan vara mental trötthet pga av negativt ideellt arbete. Jag skulle vilja skylla på det sistnämnda, men det känns inte riktigt relevant. Jag känner mig snarare outvilad än mentalt trött. Jobbet är det inga problem att ha inspiration till utan det är när jag kommer hem som musten liksom rinner ur mig, så att säga. Ja, jag får väl lov att ta tag i fästingproblemet igen. Kanske väljer jag ändå att vänta till efter tisdag då jag har tid hos ortopeden.
I dag har jag letat och sökt efter spännande viner och hittat ett par varianter som jag har beställt. Här intill kan man se ett av dem. Ett mousserande vin med smak av smultron, blodapelsin och kex. Skall smaka mycket gott till skaldjur eller fisk. eller varför inte som en aperitif!? Den andra sorten är ett vin som jag ska lagra, Ventisquero Queulat Cabarnet Sauvignon Gran Reserva 2007. Jag inser att vi snart kommer att behöva investera i något bra förvaringsskåp till mina viner. Hoppas sedan att jag någon gång kommer vilja öppna mina sparflaskor. Det blir nästan som med barn som man tar hand om... eller nå´t. ( Lät nog lite väl skumt det där) Det jag menar är att det kan bli lite svårt att skiljas från dem om några år. Tack Svärmor för att du gav mig tipset att märka vinerna med inköpsdag. Nu sparar jag också dokumentation om varje flaska så att det blir lätt att komma åt även om det går 10 år innan den ska drickas ur.
Jag har hittat ett fint par, 35° South Wild Ferment (Cabarnet Sauvignon från Chile) tillsammans med Oxfilé med kantarellsmör. visst låter det smarrigt!? Kanske blir något till helgen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar