Sidor

2012-02-12

Ispromenad och asiatisk lax

Middagen i dag bestod av Lax. Laxen marinerade och ugnsstekte jag i en marinad med smak av asien. Till det hade vi smörstekta grönsaker och avokadomousse. Receptet finns längre ner i inlägget.


Tidigare under dagen hade vi ett fantastiskt fint vinterväder och vi beslutade oss för att åka till Tveta och Måsnaren. Där hade vi tänkt prova att åka långfärdsskridskor, men vi hade inte kontantpengar så det sprack.
Vi Gick en promenad på isen i alla fall och fick därmed en ordentlig nypa frisk luft och massor av sol i ansiktet. Hurra för naturligt D-vitamin!



Trots att det blåste lite snålt mitt ute på sjön så var det härligt och en dag som jag kommer att minnas ett tag. Tänk att solen kan göra en så glad!

Asiatisk lax med avokadomousse
Till 2 portioner

Ingredienser
250-300 g laxfilé utan skinn
½ chilifrukt (finhackad)
1 bit ingefära (finhackad)
2 lime
2 msk japansk soya
1 avokado
1 tsk-msk wasabi (mängd efter tycke och smak)
Blandade grönsaker (sötpotatis, purjo, rättika, blomkål, broccoli, paprika)

Gör marinad av soya, chili, skalet och saften från 1 lime och häll det över laxen. Låt stå och dra en stund. Gör under tiden avokadomoset. Blanda med 1 msk limesaft och ca 1 tsk wasabi.
Värm ugnen till 200 grader och stek laxen i 10-15 minuter, ös den gärna med marinaden under tiden.
Samtidigt steks blandade valfria grönsaker i stora bitar i smör och olivolja. Låt bli färdigt under lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar