Sidor

2010-09-12

Svamp- och brödhelg

Kantarell
Det här blev en hemmafixarhelg!
Inte vad det gäller inredning utan saker in i skafferi och frys.
Vi var i skogen i några timmar även den här helgen, precis som förra, och plockade en hel del blandad svamp. Jag har också bakat en del bröd. Det är inte klokt att det tar emot så innan man kommer igång när det är så enkelt och det känns så bra när det är klart.
Tekakor och valnötsbröd ligger nu fint i frysen.
Karl-Johan
Här intill visar jag bilder på några av de olika svampar som vi plockade. Bilderna kommer från svampguiden. Titta gärna in på sidan och se på de fina bilderna som Michael Krikorev har skapat för att kunna beskriva så noga att det är svårt att misslyckas med sitt plockande.
Karl-Johan är det svårt att veta om man har plockat... det är flera soppar som är så lika varandra att det är svårt att skilja dem åt.
Trattkantarell
Trattkantarell, eller höstkantarell har vi bara hittat lite av. Där vi har varit har det bara varit små exemplar. Frågan är om det är för tidigt eller om någon har varit där före oss.
Vi hade med oss köket ut i skogen och åt lunch i det fria. Tänk att det är så himla mysigt varje gång.
Rimskivling
Detta är en ny bekantskap! Mycket god och finns ofta rikligt av när man väl hittar dem. De unga exemplaren är allra bäst, men även de större är oftast helt ok. det är väldigt sällan ohyra i den här svampsorten.
Fårticka
Den här svampen är tacksam. Det är inte mycket som går bort i renskassen. Kära maken hade nog taigt en lite väl stor klunk ur ölflasken när han tyckte att vi skulle kasta denna raring. Man blandar lätt ihop den här med Brödtickan som inte alls är lika god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar